Ben je een graphic designer en wil je je design skills verbeteren, of heb je nog helemaal geen ervaring met grafisch ontwerpen, maar zou je het wel graag willen leren? Lees dan snel verder, want in dit artikel geef ik je een aantal handige tips!

Bron: Learnit.nl

Volg een professionele cursus

De beste manier om graphic design beter onder de knie te krijgen is aan de hand van een opleiding of een gerichte professionele cursus. Denk bijvoorbeeld eens aan een cursus Adobe Illustrator om illustreren beter onder de knie te krijgen, of een cursus InDesign om beter te worden in het ontwerpen van documenten als brochures, folders en magazines. Zo’n interessante cursus InDesign volg je bijvoorbeeld bij Learnit, waar cursussen beschikbaar zijn voor zowel beginners – zoals deze basiscursus Adobe InDesign – als ervaren gebruikers.

Bekijk tutorials op YouTube

Uiteraard zijn er ook andere manieren om grafisch ontwerpen beter onder de knie te krijgen. Het is niet zo dat deze manieren gelden als een alternatief op een professionele cursus, maar deze manieren kunnen zeker als aanvulling worden gebruikt. Zo kan het bekijken van tutorials op Youtube bijzonder waardevol zijn. Er zijn verschillende ervaren graphic designers die op Youtube hun kunsten en technieken delen.

Instagram, Behance en Dribbble

Als je beter wil worden in design, dan is het slim om af en toe ook eens rond te kijken op platforms als Instagram, Behance en Dribbble. Deze platforms worden door designers en agencies gebruikt voor het delen van hun creaties, soms inclusief het concept achter het ontwerp (wat bijzonder leerzaam kan zijn). Platforms als Instagram, Behance en Dribbble zijn ideaal om inspiratie op te doen. Maak daar dus gebruik van!

admin Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published.